пʼятниця, 18 листопада 2016 р.

Система пізнавальних завдань і матеріалів до теми «Квадратні рівняння», алгебра, 8 клас



Прийом семантизації ( збудження інтересу завдяки розкриттю змістовного значення слів).
Термін «дискримінант» походить від латинського discriminarе, що означає «розрізняти», «розділяти». І знаходиться він не для зручності запису формули ( як доводиться іноді чути від деяких учителів), а для того, щоб визначити скільки коренів має дане рівняння.
      З виховною метою тут слушно пригадати термін «дискримінація».
Дискримінація – будь-яка відмінність, виключення, обмеження або перевага, що заперечує або зменшує рівне здійснення прав.
У міжнародних конвенціях з прав людини передбачається, що країна, яка ратифікувала їх, зобов'язана шанувати і забезпечити всім людям, що знаходяться на її території й у межах її юрисдикціїправа людини без будь-яких відмінностей, таких як расаколір шкіристатьмоварелігія, політичні або інші погляди, національне або соціальне походження, власність або інший статус.
У міжнародних стосунках поняття дискримінації також охоплює відношення до держави (або групи держав), зазіхання на її права, що загрожує загальновизнаним звичаям і принципам міжнародного праваОрганізація Об'єднаних Націй виключає расову, політичну, релігійну й інші види дискримінації в міжнародних відносинах.
У 1948 році Загальна декларація прав людини заборонила всі форми расової й іншої дискримінації.

Немає коментарів:

Дописати коментар