понеділок, 30 листопада 2015 р.

ЗНО 2016



Знайшов посилання на онлайн тести ЗНО з математики минулих років з автоматичною перевіркою. Також є можливість встановити додаток на сучасні смартфони(для Android) - посилання тут.  Вибрати інші предмети можна ТУТ.

субота, 28 листопада 2015 р.

Сервіси Google у професійній діяльності педагогічного працівника

Ось посилання на цікаву та корисну роботу вчителя Білоцерківської загальноосвітньої школи І-­ІІІ ступенів № 18 Антоніни Букач "Сервіси Google у професійній діяльності педагогічного працівника"

Побудова графіків функцій он-лайн

Сервіс дозволяє будувати графіки функцій в прямокутній системі координат на заданому інтервалі значень. Також є інші корисні моменти для тих, хто навчає математики та тим, хто навчається основам цієї прекрасної науки.

Учителів тестуватимуть за технологією ЗНО




Учителів тестуватимуть за технологією ЗНО


Механізм державної сертифікації педагогічних працівників, передбачений законопроектом "Про освіту", включатиме перевірку знань шляхом тестування з предмета, що викладається. Тестування проводитиметься на базі існуючих регіональних центрів оцінювання якості освіти. Про це йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, в який зокрема надається фінансово-економічне обґрунтування впровадження сертифікації.
Зокрема, зазначається, що на впровадження сертифікації учителів державою, у разі прийняття законопроекту буде виділено 100 млн. грн.
Розробники законопроекту зазначають, що сертифікація педагогічних працівників є неодмінним елементом системи забезпечення якості освіти.
"Вона є обов’язковою, оскільки має засвідчити спроможність особи здійснювати педагогічну діяльність, її компетентність", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
"Механізм сертифікації, передбачений законопроектом, включає перевірку знань (тестування) з предмету (предметів), що викладаються, і педагогічної теорії, та перевірку педагогічної майстерності вчителя. Тестування проводитиметься на базі існуючих регіональних центрів оцінювання якості освіти", - повідомляють автори документа.
Комісія з перевірки педагогічної майстерності формуватиметься з представників закладу освіти, де працює вчитель, та місцевих органів управління освітою. Її робота буде подібною до чинної процедури атестації педагогічних працівників.
"Рішення про проходження сертифікації та присвоєння кваліфікаційної категорії на підставі результатів тестування та висновків комісії прийматимуть регіональні (обласні) відділення центрального органу виконавчої влади, що здійснює нагляд (контроль) у сфері освіти", - повідомляється у пояснювальній записці до законопроекту "Про освіту".

З сайту osvita.ua

МОН: мета 12-річної школи - зменшення навантаження

МОН: мета 12-річної школи - зменшення навантаження


     Законопроект «Про освіту» визначає запровадження 12-річної школи та містить механізм її реалізації. Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт на розширеному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.
Згідно з пунктом 3 прикінцевих та перехідних положень проекту закону, навчання учнів за програмами 12-річної повної загальної середньої освіти розпочнеться: для початкової освіти - 1 вересня 2018 року, для базової середньої освіти - з першого вересня 2022 року, для профільної середньої освіти - з першого вересня 2018 року.
За словами Сергія Квіта, основною метою запровадження 12-річного навчання є зменшення навчального навантаження на учня та надання йому права вибору предметів у старшій школі.
Він повідомив, що кількість випускників, які підуть навчатися до вищих навчальних закладів, буде зменшуватися, оскільки більшість з них орієнтуватиметься на заклади професійної освіти, які, у свою чергу, будуть розвиватися. При цьому кількість університетів зменшуватиметься.
Міністр також звернув увагу учасників обговорення, що законопроект «Про освіту» передбачає введення нових видів і форм здобуття освіти -  формальної, неформальної та інформальної.
Проект закону також закладає основні положення для подальшої розробки механізмів  для освіти осіб з особливими освітніми проблемами. Цим документом передбачається запровадження посади освітнього омбудсмена, на якого Урядом буде покладено виконання завдань щодо захисту прав людини у сфері освіти.

З сайту osvita.ua

Конкурс «Година Коду» для вчителів та учнів

Конкурс «Година Коду» для вчителів та учнів

Незабаром, у рамках тижня комп’ютерних наук, відбудеться ініціатива #ГодинаКоду.


Глобальний захід «Година Коду» останніми роками залучає мільйони школярів по всьому світу. Отже всі освітяни, вчителі та бібліотекарі, а також активісти громадських організацій можуть взяти участь у цій всесвітній акції й організувати свою «Годину Коду».
В Україні такі заходи проходитимуть від 7 до 13 грудня 2015 року за ініціативи Microsoft Україна та Фонду BrainBasket.
У рамках програми «Партнерство в навчанні» буде проведено онлайновий семінар, який презентує можливі сценарії для проведення уроку кодування. Компанія «Майкрософт Україна» запрошує вчителів, бібліотекарів та громадських активістів приєднатися до вебінару 2 грудня 2015 року о 15:00 за посиланням.
Для того, щоби приєднатися до вебінару, потрібно завантажити інструкцію клієнта Microsoft Lync.
Представники громадських організацій, бібліотек і шкіл, які організують для учнів 5-11 класів спеціальне заняття з 7 до 13 грудня зможуть взяти участь у конкурсі «Година Коду» і виграти цінні призи.
Для того щоб узяти участь у конкурсі потрібно:
  • Завантажити інструкції для проведення #ГодиниКоду.
  • Обрати сценарій, відповідний до ваших потреб.
  • Зареєструватись у глобальній акції як учасник від України за посиланням.
  • Зареєструватися для участі в національному конкурсі за посиланням.
  • Провести урок у період з 7 до 13 грудня 2015 року.
  • Зробити декілька фото зі свого уроку.
  • Приєднатися до спільноти «Партнерство в навчанні» в мережі Facebook та викласти фотографії протягом 7-13 грудня, вказавши назви міста/села та області, назву навчального закладу, клас, ім’я та прізвище вчителя.
Переможців буде обрано за допомогою random.org та оголошено 21 грудня на фейсбуковій сторінці «Партнерства в навчанні».

З сайту osvita.ua